Η συγγραφέας και ψυχολόγος Βασιλική Γιαννακοπούλου θα επισκεφτεί το σχολείο μας και θα μιλήσει στους μαθητές/τριες, σε εκπαιδευτικούς και γονείς την Δευτέρα 22/4/2024.

Σε ώρες λειτουργίας σχολείου το πρωί της Δευτέρας, θα μιλήσει στους μαθητές/τριες όλων των τάξεων χωρισμένους σε δύο ομάδες και θα εφαρμοστούν ο πίνακας ονείρων και οι ενδυναμωτικές φράσεις για πρώτη φορά σε σχολείο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το απόγευμα της Δευτέρας 22/4 και ώρα 17:00 στο σχολείο μας θα μιλήσει σε εκπαιδευτικούς και γονείς και θα παρουσιάσει τις τεχνικές της φωτοανάγνωσης όσο και τη ψυχολογία του παιδιού που διαβάζει. Η συνάντηση θα είναι βιωματική και η συμμετοχή δωρεάν.

Βοηθήστε το παιδί σας να αναπτύξει τη μνήμη του και να κάνει το καθημερινό διάβασμα παιχνίδι!
Τι είναι η φωτοανάγνωση;
Τι είναι η ταχεία ανάγνωση και τι είναι το διαγώνιο διάβασμα;
Τι είναι η μέθοδος των “αραχνών”; Διαφέρει από τη μέθοδο του mind mapping (χαρτών του νου ή αλλιώς χαρτών του εγκεφάλου);
Πώς μπορεί να μετατραπεί η μελέτη τον παιδιού σε παιχνίδι;
Ποιες είναι οι κατάλληλες τεχνικές ώστε να βοηθήσεις το παιδί σου να βελτιώσει τη μνήμη του;
Πώς μπορεί το παιδί σου να διαβάζει γρήγορα και να κατανοεί;
Με εύκολες, γρήγορες και απλές τεχνικές μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο που μελετά το παιδί σου και να κερδίσει πολύτιμο χρόνο.

Η εφαρμογή της μεθόδου της φωτοανάγνωσης, συμβάλλει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας, στην επίτευξη των μαθησιακών στόχων και στην ενίσχυση των θετικών συναισθημάτων.